Brevetten

Voor uw inschrijft voor een brevet , bekijk onderstaande filmpjes en vergelijk uw voorkennis.
Wij kunnen u op sportkamp op enkele details verfijnen.
Indien u niet over de nodige voorkennis beschikt, is het voor ons op sportkamp onmogelijk dit in 4 dagen aan te leren.http://www.vlp.be/Brevettenwerking/Opleiding-Ruiterbrevetten/Ruiterbrevetten-Filmpjes-praktijkgedeelte-brevetafname/Wedstrijdruiters jonger dan 11 jaar (lopende jaar) dienen in het bezit te zijn van een bekwaamheidsattest om te kunnen delnemen aan wedstrijden op minimaal subprovinciaal niveau. Het bekwaamheidsattest is gelijik aan depraktijk van Brevet A.Opgelet!
Het Brevet Eerste Graad is niet gelijk aan het bekwaamheidsattest en dus ook niet voldoende om een vergunning aan te vragen minimum subprovinciaal niveau!
Het bekwaamheidsattest is geen brevet! Het jurylid dient ook dadelijk het attest (=standaarddocument) uit te schrijven na het examen.Ruiters reeds in het bezit van het bekwaamheidsattest dienen enkel nog de theorie van de Brevet A af te leggen om het Brevet A te halen, mist het voorleggen van het bekwaamheidsattest op het examen.
Ruiters jonger dan 12 jaar (lopende jaar), die in het bezit zijn van een bekwaamheidsattest kunnen een vergunning vanaf 02 aanvragen bij de VLP.
Concreet voor 2012: ruiters geboren in 2001 of later dienen in het bezit te zijn van het bekwaamheidsattest.
Ruiters vanaf 12 jaar (lopende jaar) dienen in het bezit te zijn van een Brevet A om een vergunning vanaf 02 aan te vragen bij de VLP.
Concreet voor 2016: ruiters geboren in 2004 dienen in het bezit te zijn van een Brevet A.
Ruiters vanaf 12 jaar (lopende jaar) dienen in het bezit te zijn van een brevet B om een vergunning vanaf 03 aan te vragen bij de VLP.
Concreet voor 2016: Ruiters geboren in 2003 of vroeger dienen in het bezit te zijn van Brevet B.
 Wil je de brevettenboek bestellen? stort 19€ op rekening van VZW Rijvereniging Berg Op Zoom BE81-2800-4592-8224
met mededeling : naam, adres, postcode , gemeente.
Na ontvangst op onze rekening wordt het boek onmiddellijk verstuurd.
15€ voor de theorieboek + 4€ portkosten

bekwaamheidsattest :
Doelgroep : Voor kids jonger dan 12 jaar
Praktijk : Stap, draf, galop. Lichtrijden op ’t buitenbeen, hoefslagfiguren, linker- en rechtergalop. Correcte manier op- en afstijgen, paard aan de hand leiden. Poetsen, op- en afzadelen.
Theorie : nihil

A-brevet :
Doelgroep : Vanaf 11 jaar
Praktijk : Eerste graad, contact met het paard, doorzitten, overgangen maken, verlichte zit, cavaletti lopen in stap en draf, springen van hindernissen van ongeveer 75 cm.
Theorie : Paarden, delen van het paard, het hoofdstel en het zadel, het gebruik van de piste, hulpgeving, hoefslagfiguren, het verkeersreglement

B-brevet :
Doelgroep : Ruiters in het bezit van een A-brevet
Praktijk : dressuurproef (zie BLOSO-boek), parcours van 80 à 90 cm springen
Theorie : uitwendige delen van het paard; de zintuigen; signalement van het paard; soorten zadels; elementaire optomingen; delen van de sprong; hoefslagfiguren; hulpgeving voor : in de handstellen, aanspringen in galop, springen, bandageren, hoefverzorging, toiletteren.

Initiatorbrevet BLOSO :
Doelgroep : Ruiters van minimum 17 jaar in het bezit van een B-brevet.
Praktijk : Slagen in de toelatingsproef, zijnde een dressuurproef en een springparcours van 90 cm tot 1 meter.
Theorie : Zie cursus BLOSO te volgen in een lesveertiendaagse (wordt jaarlijks ingericht) of in een reeks van een 10-tal zaterdagen. Info bij VLP